Thermoplan

Thermoplan är en Schweizisk kaffemaskinstillverkare som sedan mitten av 1990-talet tillverkat helautomatiska kaffemaskiner i premiumsegmentet. Kaffemaskinerna tillverkas för hand vid Thermoplans fabrik i Weggis, Schweiz.

Det finns mycket som särskiljer Thermoplan från andra kaffemaskinstillverkare, där modulkonstruktionens möjligheter och mjölkskum i baristakvalitet är det mest framstående.

Modulsystemet

I samband med att Thermoplan började tillverka kaffemaskiner tog de fram ett modulsystem som finns i alla deras kaffemaskiner. Det unika modulsystemet innehåller två moduler – en mekanisk och en hydraulisk. Service och underhåll sker snabbt och enkelt då modulerna plockas ut och ersätts med servade moduler. De urplockade modulerna kan sedan tas med till verkstaden där de gås igenom i lugn och ro. Driftstoppen blir således mycket korta.

Mjölkskum i världsklass

För ungefär 30 år sedan lanserade Thermoplan världens första mjölkskumningssystem. Sedan dess har Thermoplan varit synonymt med perfekt skummad mjölk. Den senaste innovationen CTS demonstrerar ytterligare Thermoplans mjölkskumningskompetens. Med en knapptryckning skummar maskinen mjölk med perfekt resultat. Mjölkskumningssystemet ger så bra resultat så att maskinerna har blivit utvalda att användad i World Latte Art Championship 2024-2027.

Förutom den ordinarie BW4 – serien erbjuder Thermoplan även den kompaktare BW4c – serien. Kompaktserien har extremt hög kapacitet på liten yta, maskinen är endast 22,8 cm bred.

ThermoplanConnect är Thermoplans telemetrisystem som tillåter användare och maskin att kommunicera. Det möjliggör för användaren att komma åt intressant information om hur maskinen används, vilket illustreras via tydliga grafer i realtid. Exempelvis finns information om hur många koppar som tillverkats vid vilka tider. Användaren kan också se aktuell maskinstatus och exempelvis ändra recept, på en enskild maskin eller en hel maskinflotta.

Än vet ingen hur många koppar kaffe en Thermoplanmaskin kan göra. Vad vi däremot vet är att vi i dagsläget har några maskiner igång runt om i landet som närmar sig en miljon koppar kaffe!

Thermoplan

BW4 CTM

Thermoplan CTM är en kompakt allround-kaffemaskin där alla kaffe- och mjölkspecialiteter kan tillagas med en knapptryckning. Kaffemaskinen har mycket god kapacitet i förhållande till sin storlek. Den digitala displayen är tillverkad i kraftigt tempererat glas och menyn är användarvänlig med tydliga produktval. Som alla Thermoplans kaffemaskiner är B&W 4 tillverkad i Schweiz.

Thermoplan

BW4 CTM F RL

CTM F är försedd med en smakenhet där kaffesirap förvaras. Kaffemaskinen är perfekt för verksamheter som vill ha möjligheten att snabbt och enkelt kunna framställa stora mängder smaksatt latte, cappuccino och liknande. Den digitala displayen är tillverkad i kraftigt tempererat glas och menyn är användarvänlig med tydliga produktval. Som alla Thermoplans kaffemaskiner är B&W 4 tillverkad i Schweiz. CTM F RL har dessutom utrustats med stort kylskåp som rymmer hela 9 liter.

Thermoplan

BW4 CTM P RL

Kaffemaskinen Thermoplan CTM P är försedd med en pulverenhet för att kunna göra fantastiskt god, varm eller kall chokladmjölk. Pulverenheten rymmer två kilo pulver. Den digitala displayen är tillverkad i kraftigt tempererat glas och menyn är användarvänlig med tydliga produktval. Som alla Thermoplans kaffemaskiner är B&W 4 tillverkad i Schweiz. CTM P RL är försedd med ett stort kylskåp som rymmer 9 liter.

Thermoplan

BW4 CTM PF RL

CTM PF är kronjuvelen i Thermoplans BW4-serie. Försedd med både pulvertråg för chokladpulver och smakenhet för kaffesirap kan maskinen göra allt från espresso till vaniljlatte eller kyld chokladmjölk. Den digitala displayen är tillverkad i kraftigt tempererat glas och menyn är användarvänlig med tydliga produktval. Som alla Thermoplans kaffemaskiner är B&W 4 tillverkad i Schweiz. CTM PF RL är försedd med ett kylskåp som rymmer 9 liter.

Thermoplan

BW4 CTM Plus

Thermoplan är kända för mjölkskum av baristakvalitet, och med CTM Plus har de tagit mjölkskumningen till en ny nivå! Med CTM Plus kan mjölk skummas på tre sätt och all mjölk skummas inuti maskinen. Till och börja med kan man låta maskinen ta mjölk från den integrerade kylen, skumma och sedan dispensera den skummade mjölken rakt ned i kaffet. Det andra alternativet är att använda mjölklansen för att ta upp en alternativ mjölksort, exempelvis havremjölk. Maskinen tar upp mjölken via lansen, skummar och dispenserar rakt ned i kaffet. Det tredje alternativen är att maskinen hämtar mjölk från den integrerade kylen, skummar och sedan dispenserar via lansen ner i en mjölkkanna. Då kan baristan göra latte art själv. Sammanfattningsvis är CTM Plus en innovativ kaffemaskin med inbyggd mjölkskumning, men som ändå ger baristan möjlighet till manuell latte art.

Thermoplan

BW4 CTM RL

Thermoplan CTM RL är en kompakt allround-kaffemaskin där alla kaffe- och mjölkspecialiteter kan tillagas med en knapptryckning. CTM RL är dessutom försedd med ett kylskåp som rymmer nio liter mjölk. Kaffemaskinen har mycket god kapacitet i förhållande till sin storlek. Den digitala displayen är tillverkad i kraftigt tempererat glas och menyn är användarvänlig med tydliga produktval. Som alla Thermoplans kaffemaskiner är B&W 4 tillverkad i Schweiz.

Thermoplan

BW4 CTS

Thermoplan är kända för mjölkskum av baristakvalitet, och med CTS har de tagit mjölkskumningen till en ny nivå! BW4 CTS är försedd med en mjölklans som skummar mjölken, ingen mjölk skummas inne i maskinen utan all mjölk skummas i mjölkkanna. Mjölken skummas manuellt eller automatiskt via förprogrammerade recept. Det är riktigt smidigt. Via menyn kan du välja vilken typ av mjölk som ska skummas. Är det standardmjölk från det integrerade kylskåpet hämtas mjölken och dispenseras via lansen. Därpå skummas mjölken till perfektion. En fördel här är att det alltid blir exakt rätt mängd mjölk. I de fall en alternativ mjölk ska skummas häller baristan upp mjölk i kannan och placerar under lansen. Därefter väljer baristan mjölktyp på displayen och maskinen skummar mjölken efter ett förprogrammerat recept. Således blir det alltid perfekt skum, oavsett mjölksort. För den erfarne baristan går det givetvis också att skumma manuellt! Samtidigt som mjölken skummas maler maskinen bönorna och gör perfekt kaffe. Nu kan baristan fokusera helhjärtat på latte art!

Thermoplan

BW4c CTM

Thermoplan BW4c är en otroligt kompakt kaffemaskin som gör kaffe, tevatten och riktigt bra skummad mjölk. Digital display som är tillverkad i kraftigt tempererat glas och användarvänlig meny med tydliga produktval. Som alla Thermoplans kaffemaskiner är B&W4c tillverkad i Schweiz.

Thermoplan

BW4c CTM F RS

Thermoplan CTM F är en kompakt kaffemaskin med inbyggd förvaring för kaffesirap. Smaksatta kaffedrycker tillverkas med ett knapptryck! CTM F RS är försedd med ett kylskåp som rymmer fyra liter mjölk. Den digitala displayen är tillverkad i kraftigt tempererat glas och menyn är användarvänlig med tydliga produktval. Som alla Thermoplans kaffemaskiner är B&W 4 tillverkad i Schweiz.

Thermoplan

BW4c CTM P RS

Thermoplan CTM P är en kompakt kaffemaskin som är försedd en pulverenhet för att kunna göra varm eller kall chokladmjölk! CTM P RS är dessutom försedd med ett kylskåp som rymmer fyra liter mjölk. Kaffemaskinen har mycket god kapacitet i förhållande till sin storlek. Den digitala displayen är tillverkad i kraftigt tempererat glas och menyn är användarvänlig med tydliga produktval. Som alla Thermoplans kaffemaskiner är B&W 4 tillverkad i Schweiz.

Thermoplan

BW4c CTM PF RS

Thermoplan CTM PF är en kompakt allround-kaffemaskin som trots nätta yttermått är försedd med både pulverenhet för chokladpulver och förvaring för kaffesirap. CTM PF kan med andra ord tillverka både varm eller kall chokladmjölk och exempelvis smaksatt latte macchiato. CTM P RS är dessutom försedd med ett kylskåp som rymmer fyra liter mjölk. Kaffemaskinen har mycket god kapacitet i förhållande till sin storlek. Den digitala displayen är tillverkad i kraftigt tempererat glas och menyn är användarvänlig med tydliga produktval. Som alla Thermoplans kaffemaskiner är B&W 4 tillverkad i Schweiz.

Thermoplan

BW4c CTM RS

Thermoplan CTM RS är en kompakt kaffemaskin som är försedd med ett litet kylskåp som rymmer fyra liter mjölk. Kaffemaskinen har mycket god kapacitet i förhållande till sin storlek. Den digitala displayen är tillverkad i kraftigt tempererat glas och menyn är användarvänlig med tydliga produktval. Som alla Thermoplans kaffemaskiner är B&W 4 tillverkad i Schweiz.